Nieuw in Zuid-Holland: écht rolstoelvriendelijk

In Zuid-Holland is het aanbod van accommodaties die volledig geschikt zijn voor mindervaliden erg mager. Tegenwoordig nemen veel eigenaren van accommodaties het woord “rolstoelvriendelijk” snel in de mond. Als ouder van een mindervalide kind of als mindervalide zelf kan je dan moeilijk inschatten of een locatie geschikt is voor een zorgeloze vakantie. Daar wil de familie Van Woudenberg verandering in brengen met twee gloednieuwe accommodaties in Ter Aar, gelegen in het Groene Hart. Deze gebouwen gaan op 4 mei geopend en zijn geschikt voor families en voor groepen, valide of mindervalide.

Volledige rolstoelvriendelijkheid

De bouw van de nieuwe accommodaties, genaamd Boerenzwaluw en Oeverzwaluw, is voltooid. Ze bieden volledige rolstoelvriendelijkheid en zijn tot in details geschikt voor mindervaliden. De locaties zijn van alle gemakken voorzien. Hoog-laag bedden, douchebrancards, alles is aanwezig.

Complete ontspanning

De structuur van het gebouw is zo uitgedokterd dat er geen problemen hoeven te ontstaan voor mindervalide mensen met verschillende gradaties lichamelijke moeilijkheden. Naast dit gemak bevat het gebouw ook een “snoezelkamer”, waar volledige ontspanning centraal staat.

De opbouw

De Boerenzwaluw en de Oeverzwaluw bevinden zich onder één dak, maar kunnen van elkaar gescheiden worden. Dan ontstaat er een accommodatie voor 67 mensen, de Boerenzwaluw, en de Oeverzwaluw is geschikt voor 24 mensen. Dit maakt het mogelijk dat eventueel verplegend personeel van grote groepen mindervaliden zich kunnen terugtrekken in het kleinere gedeelte.

De omgeving

De omgeving biedt genoeg leuke activiteiten, zo is er een kinderboerderij aanwezig en een zwemstrandje, speelvelden en speeltuinen. Kleine dingen zoals kijken naar het melken van de koeien kan al heel waardevol zijn. De koeien lopen ook zó langs het nieuwe gebouw. Er is dus genoeg te doen voor mensen mét en zonder een handicap. Van het terrein af kunt u denken aan wandelen, fietsen, varen, Avifauna, Archeon, poldersporten, midgetgolf kortom genoeg te doen. Wij denken graag met u mee!

Op July 15, 2013