Polvokamp


Molenstraat 35 5561 TC Riethoven
040 201 3300 Klik om te bellen

Brabantse gastvrijheid
Heerlijk vertoeven in de natuur
Motto: Iedereen kan op kamp

Over Polvokamp

Iedereen kan op kamp

Midden in een bosrijke omgeving ligt Polvokamp. De blokhut met 44 slaapplaatsen staat op een prachtig bosrijk terrein, voorzien van speeltoestellen, een pingpongtafel en een kampvuurcirkel. Tevens zijn er in overleg mogelijkheden voor het plaatsen van tenten. De blokhut is te huur voor schoolkampen, verenigingen en gezelschappen voor twee of meerdere nachten.

POLVO is een stichting die het 2 ha. bosrijk terrein inclusief de blokhut aan groepen verhuurt. Ideaal voor jeugd-, sport- en schoolkampen, familiereunies, enz.
Doel is om mensen, vooral de jeugd, heerlijk te laten vertoeven in de natuur.

De stichting bestaat geheel uit vrijwilligers, die hard werken om de blokhut en het terrein er geweldig uit te laten zien. Gastvrijheid en plezier in de natuur staan centraal. Veel van onze vrijwilligers zijn al jarenlang betrokken bij Polvokamp, via de stichting of via de Polvo jeugdkampen. We hebben echter ook veel nieuwe vrijwilligers. Veel van hen zijn zelf als kind naar Polvokamp gegaan en helpen graag mee om die ervaring met anderen te delen. Zo werken diverse generaties samen om het Polvo gevoel levend te houden.

POLVO heeft zijn ontstaan te danken aan het zilveren jubileum van Scouting Nederland in 1955. Men wilde dit met "nationale goede daden" opluisteren.
De Eindhovense VOor-trekkers (een onderdeel van Scouting)wilden een deel van hun vakantie besteden aan kampen voor kinderen die anders nooit op vakantie konden.

Men zocht medewerking bij de POLitie van de gemeente Eindhoven. Het succes van het eerste kamp was zo groot dat er een jaarlijks terug kerend festijn van gemaakt werd. De Polvo-activiteiten breidden zich steeds verder uit en in 1957 werd de blokhut in Riethoven gebouwd.

Het gebouw biedt samen met zijn 2 ha. bos een unieke gelegenheid aan kinderen om zich heerlijk uit te leven. Polvo organiseert nog steeds met veel enthousiasme betaalbare jeugdkampen voor kinderen.
Het verhuur van de blokhut en het terrein maakt deze jeugdkampen mede mogelijk.

Polvokamp: Iedereen kan op kamp!

Foto's

Blokhut Polvokamp

Polvokamp in het kort

Soort groepsaccommodatie

Groepsaccommodatie

Faciliteiten

Buiten pingpongtafel
Kampvuurplaats
Speelweide
Terras
Vaatwasser
Voetbalveld
Warm en koud water

Groepsgrootte

Groepen tot 50 personen

Onze locatie

Polvokamp


Molenstraat 35 5561 TC Riethoven
040 201 3300 Klik om te bellen